feedburner
Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

feedburner count

7 sept. 2008

Cele mai spectaculoase imagini din Google Sky!

De cand a fost introdus, cu doi ani in urma, Google Earth a reprezentat o modalitate grozava de exploatare a Pamantului. Luna trecuta, giganticul motor de cautare a introdus o noua optiune in cadrul Google Earth, Google Sky, ce permite exploatarea Universului. Imagini de rezolutie mare au fost preluate de la NASA's Hubble Space Telescope, Space Telescope Science Institute, Sloan Digital Sky Survey, si Digital Sky Survey Consortium pentru a va incita interesul astronomic. De la nebuloase si galaxii pana la stele si comete, noi am colectat cateva imagini splendide din Google Sky.

Pentru a va lansa singuri in aventura spatiala, descarcati cea mai recenta versiune a aplicatiei. Lansati aplicatia, intrati in meniul View si selectatiSwitch to Sky.

O pereche de galaxii in spirala


Datorita telescopului spatial Hubble, putem vizualiza doua galaxii in spirala, trecand una pe langa cealalta. Potrivit astrologilor, aceste doua galaxii executa un dans celest, cu stele ce graviteaza si gaz de la fiecare galaxie, la o distanta de 100 de mii de ani lumina in spatiu.

Galaxia Sombrero

Nu, galaxia Sombreo nu este situata intre gaura neagra Tequila si cuasarul Acapulco. Este stralucitoare, nuclee neobisnuit de largi formeaza coroana unui sombrero in timp ce rama reprezinta o orchestra de praf.

Ajungeti la bariera

Aceasta galaxie bariera, situata la aproximativ 70 de milioane de ani lumina fata de noi, este una dintre cele mai largi galaxii fotografiate vreodata de telescopul Hubble. Spiralele acesteia nu se contopesc in centru ci incep din capetele acesteia. Bariera are 150 de mii de ani lumina de la un capat la celalalt.

Nebuloasa si arta moderna

Aceasta colectie magnifica de gaz si praf formata de stelele din apropiere este denumita nebuloasa Carina. Privelistea reprezinta o magnifica opera de arta cu spirale abstracte, miscare implicita si culori palide.

Doar o alta zi in Univers

Iata o cometa masiva indreptandu-se furioasa spre o galaxie, in constelatia Ursa Major. In cazul in care exista viata in aceasta galaxie, sa speram ca va carmi la timp.

Moloz cosmic

Acest manunchi de culori, precum fumul ridicat in urma artificiilor, reprezinta resturile unei explozii stelare, in cadrul unei galaxii din apropiere.

Nebuloasa Crabului

Cu aproximativ o mie de ani in urma, astronomii chinezi si japonezi au observat o lumina stralucitoare, atat in cursul zilei cat si noaptea, pentru doi ani de zile. Mai tarziu, aceasta a fost identificata ca o nebuloasa, ramasa in urma unei explozii stelare, localizata la 6300 de ani lumina fata de Pamant.

Un Mare Univers

Este universul infinit? Nimeni nu stie cu siguranta. Tot ce putem spuen este ca se extinde atat de departe caty putem privi cu telescoapele pe care le deschidem. Aceasta imagine – raportata a fi cea mai adanca imagine a Universului pe care o detinem.

Izbucniri stelare


Credeati ca doar adolescentii au izbucniri dramatice. Aceasta stea a avut implozie de proportii astronomice, una capturata de telescopul Hubble.

Galaxia si vartejul

Aceasta reprezinta una dintre cele mai clare imagini ale galaxiei Whirlpool. Bratele galaxiei creaza buchete de noi stele datorita gravitatiei ce comprima hidogenul.

Buchetul Beehive

Va suna familiar? Cunoscut sub denumirea de Beehive Cluster, aceasta colectie de stele gigantice, rosii si albe este vizibila cu ochiul liber pe cerurile intunecate, in constelatia Cancerului, intre lunile februarie si mai. Se crede ca acesta ar fi unul dintre primele obiecte studiate de Galileo Galilei in 1600.

Cresa stelara

Aceasta imagine spectaculoasa din Newbuloasa Vulturului a fost facuta de telescopul Hubble. Aceasta nebuloasa este cunoscuta si sub denumirea de Stalpii Creatiei datorita zonelor negre ce o strabat si se cred ca a fi ramasitele unor stele.

Cine mai explodeaza in Spatiu

Nebuloasa Helix este una dintre cele mai apropiate de Pamant, la o distanta de 650 de ani lumina. Faima sa nu rezida in faptul ca e o imagine potrivita pentru tricourile cu capete de scheleti, ci in faptul ca a aparut la televizor in serialul Battlestar Galactica.

Muntele spatial

Nebuloasa Cone reprezinta una din imaginile timpurii surprinse de telescopul Hubble, dupa reziviile aduse acestuia in 2002. Cand imaginile acesteia au ap-arut pentru prima data, mai multi oameni i-au dat numele de Nebuloasa Iisus deoarece acestia credeau ca-i vad chipul lui Iisus in apropierea varfului.

Nebuloasa Ochi de Pisica

Aceasta nebuloasa neobisnuita este la o distanta de 3000 de ani lumina fata de Pamant. Datorita nodurilor, jeturilor si scanteilor de gaze si praf, ochiul cosmic este cosiderat una dintre cele mai complexe nebuloase cunoscute. Astrologii sunt de parere ca un sistem dublu-stelar se ascund in spatele aceste structuri spectaculoase.

Indicii ale constelatiilor

Ati confundat vreodata centura Orion cu coada Leului? Google Sky va ofera un ghid al celor 88 de constelatii vizibile de pe Pamant. Pentru a regasi constelatiile vizibile noaptea pe cerul dumneavoastra, consultati mai intai Google Earth pentru a va regasi casa. Efectuati zoom si schimbati pe Google Sky.


Un comentariu:

Anonim spunea...

supeeeerbe pozele :o

Nu gasesti ce cauti? Incearca aici...